عموما ارزش غذایی غذاهای خوب در نتیجه بد پختن و بد تهیه کردن به مقدار زیاد کاسته می شود زیرا نه تنها اشتها و میل به غذا را تحریک نمی کند بلکه هضم آن نیز مشکل تر می گردد. بعلاوه در نتیجه عدم آشنایی با بعضی نکات ممکن است در ضمن تهیه ی غذا قسمت اصلی ویتامین ها و املاح معدنی آن از بین برود .
افرادی وجود دارند که اصولا غذای خام مصرف می کنند . مسلما این عده نمی دانند که دستگاه گوارش انسان به اشکال می تواند دائما مقادیر زیادی غذای خام بپذیرد و هضم و جذب کند و نیز نمی دانند که غالب غذاها در نتیجه پختن طعمی مطبوع به خود میگیرند . که باعث تحریک ترشح شیره های گوترشی می شود و همچنین بسیاری از میکروب های موذی که ممکن است در آن وجود داشته باشند در اثر پختن از بین می روند, پختن گوشت بخصوص الیاف و نسوج آنرا نرم و پروتئین آنرا قابل هضم تر می سازد .
با این حال نمی توان منکر این حقیقت گردید که غذاهای خام قسمت اعظم ویتامین ها و مواد معدنی خود را در ضمن ورود به بدن دارا هستند در حالیکه بسیاری از آنها در اثر پختن و جوشانیدن از بین می رود .
مطبوع بودن غذا نیز کمک زیادی به تحریک اشتها و همچنین هضم غذا می کند . آب افتادن دهان در اثر مشاهده یا بوئیدن غذاهای مطبوع بهترین نشانه آنست که ترشحات و جاری گشتن شیره های گوارشی از جمله بزاق بوسیله غذای مطبوع به مقدار زیاد افزایش می یابد .